Free counter and web stats

 نحوه فيلتر کردن سايت ها-آموزش کنترل پانل سي پانل -آموزش هاي وب -نرم افزاري-سخت افزاري-جاوا اسکريپت-صفحه کليد فارسي-pop3در جي ميل-فروش فضا- دامنه-طراحي وب

بخش آموزشي سايت کبوتر
am.wee.ir

فهرست

 
صفحه اصلي سايت کبوتر

بخش طراحي وب

 

تماس با ما

 
 
 

نگاهي اجمالي بر نحوه فيلتر کردن سايت ها

توجه : هدف از اين مقاله ارايه راهکار گريز از حلقه فيلترينگ نيست بلکه صرفا بدست آوردن آشنايي ماي کلي راجع به مسئله فيلتر و فيلتر شکن هاست .

از ابتداي گسترش اينترنت در جوامع غربي سايت هايي ايجاد شد در ارتباط با سوء استفاده از کودکان و به اين شکل بود که با اين روش به مرز آزادي تجاوز شد .چرا که چنين سايت هايي مخالف حقوق انساني و بشري بود و براي ايجاد گسترش چنين مفاسد اجتماعي ناچار به طراحي سيستم هايي شدند که بتوانند اين سايت ها از دسترسي عمومي خارج کنند و اين مقدمه سانسور همه جانبه و مورد دلخواه جکومت ها شد .

بطوريکه آمار ها نشان ميدهند چين و ايران در رديف اول آن قرار گرفته و طبق براورد ها قريب به بيست کشور ديگر نيز دچار بيماري فيلتريزاسيون هستند !

در اين مقاله صرفا قصد آشنايي کلي دادن به روش فيلتر کردن مطلب کوتاهي را عنوان ميکنيم اگر چه کلا روش و مکانيزم فيلتراسيون مورد استفاده در ايران بسياري از جنبه هايش محرمانه است اما مطالب کلي و خمومي هم وجود دارد که به آن ميپردازيم .

فيلتر در سه سطح ميتواند انجام بگيرد اول در سطح فردي يا رايانه شخصي  و آن توسط اولياء هست که بجاي آموزش صحيح فرهنگي به فرزندانشان يا از بيخ مودم را بر ميدارند ( راه حل اساسي ! ) و يا اينکه به صفحه ابزار ويندوز رفته و در گزينه اختيارات وارد شده و سايت هاي خاص را فيلتر ميکنند . که البته کودکان از آنها هوشمند تر بوده ودرمقابله با شيوه اول آنها هم اساسي به خانه دوستشان رفته و هر چه دوست دارند وبگردي ميکنند و در مورد دوم هم هوشمندانه برخورد کرده و خودشان اين فيلتر را موقتا باز ميکنند !

دوم در سطح شبکه محلي مثل ادارات و موسسات و دانشگاه ها که البته آن بسيار توجيه پذير و عقلاني است کارمنداني که بجاي انجام کار و وظايف محوله دايم وبگردي ميکنند و کسي هم حريفشان نيست . شما در شبکه از راه هاي مختلفي براي اعمال محدوديت به دسترسي به سايت ها ميتوانيد استفاده کنيد . نرم افزار هاي متعددي هم براي اين منظور هست که يا کلا نشاني هاي مورد ظر را شناسايي کرده و ممانعت از دسترسي آنها ميشود و يا آي پي هاي کاربران مورد نظر را تحت نظارت قرار ميدهد .

اما نوع سوم که در سطح يک کشور انجام ميگيرد بيشتر مورد بحث و حساسيت است .

اگر ما بخواهيم يک سيستم فيلتر ايجاد کنيم ميبايست چندين سد را ايجاد کنيم که عمدتا يکي مربوط به نشاني هاي مشخص شده است مثل بخش فارسي بي بي سي و هر گونه پسوند و پيشوند در رابطه با اين نشاني که کلا اين نشاني ها در يک بانک اطلاعاتي ذخره شده و مورد مقايسه قرار ميگيرد و دوم مربوط به کليد واژه هاي مورد نظر هستند مثل هر واژه اي که کلمه سکس و sex   و يا پروکسي را در نشاني داشته ياشد  ايجاد مانع کند  در غير اين صورت اجازه دسترسي دهد . البته پيچيدگي مطلب به اين برميگردد که اين سيستم قادر باشد تمامي درخواست کنندگان سطح کشور را پوشش دهد . ( قدرت پهناي باندي را که لازم است و مليون ها نشاني ها و سرور ها را در آن واحد مديريت کند در نظر بگيريد. ) البته برخي معتقدا که محتواي صفحه نيز مورد جستجوي کليد واژه ها قرار ميگيرد ولي اينچنين نيست چرا که اساسا جداي از طول زماني اي کار تجربه نيز چنين چيزي نشان نميدهد ( يک صفحه سايت شخصي را بسازيد و محتواي آنرا هر چه خواستيد بزنيد تا متوجه شويد )

چگونه ميتوان از حلقه فيلترينگ خارج شد ؟

همانطور که در مبحث آي پي گفتيم هر آي شامل 4 گروه عددي ( دوبايتي ) است که دو گروه عددي ( يک بايت از آن ) مربوط به محل رايانه درخواستي و دومي مربوط به محل رايانه درخواستي ميباشد . دو دو گروه بعدي ( بايت دوم ) مربوط به نشاني ميباشد هم رايانه درخواست دهنده و هم رايانه ارسال کننده اطلاعات . حال با دانستن اين موضوع راهي که ميماند اينکه چگونه ميتوان از اين حلقه خارج شد ؟

راه هاي مختلفي پيشنهاد ميشود:

يک روش نرم افزاري است بطوريکه ميبايست يک شبکه داخلي ايجاد کرد و با ايجاد يک نوع پراکسي خاص از اين حلقه خارج شد اين طريقه مبتني بر برنامه نويسي داخلي است و ميزان پهناي باند لازم و تعداد کاربر ها و نشاني هاي مورد درخواست از الزامات اين برنامه نويسي است و اگر چه کار پر هزينه و پر زحمتي هست اما بسيار مطمئن عمل ميکند . ( به مقاله پراکسي و به عنوان پراکسي پنهاني مراجعه کنيد )

در روش ديگر که نرم افزاري نيست و شما ميتوانيد به سروري متوسل شويد که با اتصال به آن سرور بطور خودکار به هنگام درخواست يک نشاني و جستجوي اين نشاني با آي پي يک کشور ديگر مثل امريکا وارد اينترنت ميشويد و از حلقه خارج ميشويد . البته مسئله اصلي در اين روش مشخص شدن آن توسط پراکسي سرور فيلتر کننده است بطوريکه در بالاترين توانايي قادر است با اولين اجراي درخواست به سيستم معرفي شده و خود اين نشاني هم فيلتر شود ( ظاهرا يک حسگر وجود دارد که درخواست هاي بدون آي پي ايران که در محيط داخل صورت ميگيرد را رد گيري و نشاندار ميکند .) ضمن اينکه در اين نوع فيلتر شکن ها که اصطلاحا مبتني بر وب ناميده ميشوند قابليت هاي ديناميکي سايت هاي دريافت شده مثل فرم پر کردن و ارتباط برقرار کردن نيز از بين ميرود .

در حال حاضر به دو گونه خروج از حلقه را متوسل ميشوند اول همان نرم افزاري که مطرح شد و دوم بروز سازي مداوم نشاني سرور پاک کننده نشاني کشور درخواست کننده .

در نوع دوم يک سايت بود که بطور رايگان خدمات ميداد که آنهم پولي شده و ماهانه هزار الي 3 هزار تومان درخواست ميکند .

البته يک راه ديگر هم متداول شده که يک سايت ايراني خارج کشوري انجام داده بود و ان اينکه ميگفت وقتي با فيلتر شدن سايت مواجه شديد اين دکمه را که از قبل ذخيره کرده بوديد بزنيد تا توسط نشاني جديدي که در همان زمان بروز ميشود به سايت دستيابي داشته باشيد و ظاهرا اين ابتکاري است که توسط چيني ها اختراع شده است . بد نيست اين مطلب را مطالعه کنيد :
khabaronline.ir/news

 

بخش آموزشي سايت کبوتر     am.wee.ir

ممنون از اينکه مطالب مندرج در سايت را با ذکر ماخذ منتشر مينماييد !

 
 

بالاي صفحه

نظر دهي

 

www.easy-hit-counter.com

کليه حقوق اين سايت اعم از طراحي و مطالب متعلق به موسسه تبليغاتي اينترنتي کبوتر است  web.we.ir
 انتشار تير1388


www.butkaj.com