Free counter and web stats

ISP چيست؟-آموزش کنترل پانل سي پانل -آموزش هاي وب -نرم افزاري-سخت افزاري-جاوا اسکريپت-صفحه کليد فارسي-pop3در جي ميل-فروش فضا- دامنه-طراحي وب

بخش آموزشي سايت کبوتر
am.wee.ir

فهرست

 
صفحه اصلي سايت کبوتر

بخش طراحي وب

 

تماس با ما

 
 
 

ISP چيست؟

همانطور که در بخش مفهوم فضا در اينترنت گفته شد زماني که ما ميخواهيم اسنادمان را با ديگر رايانه هاي سراسر دنيا به اشتراک بگذاريم ناچاريم که از يک وسيله ارتباطي گسترده تر و فراگير تر از تلفن داخلي يا محلي استفاده کنيم .و ناچار حتي به ماهواره متوسل شويم .

 ISP  در واقع Internet Service Provider اولين خدماتي هست که ما با آن در ارتباط قرار ميگيريم . اين مرکز وظيفه اين را دارد که به محض اتصال رايانه ما به خودش که توسط مودم رايانه ما انجام ميگيرد يک کدي بنام IP  تخصيص داده تا بتواند توسط اين کد ارتباط رايانه ما با شبکه بين المللي را پيگيري کند .

در باره  IP صحبت خواهيم کرد . اما بيشتر راجع به ISP  توضيحاتي ميدهيم .

البته انواع مختلفي از ISP وجود دارد که اگر بخواهيم آنرا به دو گروه نقسيم کنيم يکي ISP هايي هست که فقط بما اين امکان را ميدهد تا بتوانيم نامه هاي پستي ( ايميل ) را مديريت کنيم و نه چيز ديگر که اين نوع خدمات بسيار ارزان قيمت است و اگر چه بنظر ميايد داخل ايران چنين خدماتي صرف به پست الکترونيک نباشد اما در خارج فراوان هستند و هزينه اشتراک بسيار اندکي هم مطالبه ميکنند چيزي در حد سالانه ده دلار يا حتي کمتر و بعضي هم که رايگان ! منتهي با اين شرط که هنگام استفاده از خدمات تبليغاتشان را بپذيريم که البته کندي که دريافت تبليغات ايجاد ميکند و هزينه تلفن را بالا ميبرد و همان نوع پولي آن مقرون به صرفه تر است .

نوع ديگر ISP بما علاوه بر پست الکترونيک امکان گشت زني و دريافت و ارسال صفحات وب را ميدهد . البته بعضي ها امکانات ارايه فضا و ذخيره سازي ( آپلود ) اسناد را هم در طي زمان اشتراک ميدهند .

ISP ها از نظر سرعت و نوع قرارداد اشتراک نيز متفاوت هستند بعضي ساعتي و بعضي ماهانه و حتي سالانه هستند و بسته به نوع کاريمان مقرون بصرفه ترين آنها را ميبايست انتخاب کرد البته مدت هاست که اعتبار زماني هم براي استفاده قرار داده اند که اگر چه ممکن است در کل ارزانتر باشند ولي براي افرادي که کار چنداني ندارند مناسب نيست .

 معمولا حداکثر سرعت ممکنه انتقال داده از نوع کارتي تلفني ( ديال آپ )  ( در اوايل کارتي نبود بلکه ميبايست با شرکت قرارداد ميبستيد )  56 کيلو بيت در ثانيه ميباشد که اگر به بايت بخواهيم حساب کنيم تقريبا 5 کيلو ميشود ( حداکثر ساعتي 15 الي 20 مگا بايت اطلاعات ) البته اين سرعت بستگي به عوامل مختلف دارد فاصله رايانه تا مرکز ISP  و نيز مرکز مخابرات و تعداد مشترکين ISP ونوع کيفيت خط تلفن از مهمترين آنها در سرعت و يا کندي خدمات بشمار ميايد . البته اگر صرفا بخواهيم اسنادي را دريافت و ارسال کنيم ( آپلود و دانلود ) نرم افزار هايي مثل DAP  که براي مديريت اين کار ساخته شده بسيار مفيد است ( مخصوصا نوع غير رايگان آن ) که قادر است با روش خاصي تا سيصد برابر بر سرعت کار بيفزايد !

نوع ديگر پرسرعت است که به ADSL  مشهور است و آنها نيز در سطوح مختلفي از سرعت و نيز ميزان کلي انتقال داده در طي مدت قرارداد خدمات خود را ارايه ميکنند . و در اين مورد نيز نکته مهم فاصله رايانه شما نسبت به مرکز خدمات است که از نوع تلفني تعيين کننده تر است چرا که اين نوع روش انتقال داده شديدا به فاصله حساس است . و نيز نوع کيفيت خطوط تلفن . احتمالا تا تاريخ پاييز سال 88 قرار است سيستمي بر روي خطوط مخابرات نصب شود که اوضاع را دگرگون کند و هزينه هاي فعلي را بشکند .

نوع ديگر که تقريبا در مراکز علمي و تحقيقاتي مثل دانشگاه ها استفاده ميشود خط مستقيم گرفتن از مخابرات است که به آن بدون بوق يا اتصال دايم ميگويند . اين نوع امکان پهناي باند حتي يکصد مگايي را در اختيار اين مراکز قرار ميذهد تا مشترکين فراواني که در اين مراکز دايم ميخواهند متصل باشند بين آنها تقسيم شود .

نکته مهم در اين دو نوع اخير اين است که زماني که کاربر خط را بي استفاده ميگذارد بطور خودکار اتصال او قطع ميشود تا ديگران بتوانند استفاده بيشتري از خط را داشته باشند .

اما نکته آخري که ميخواهم به آن اشاره کنم اينکه تا حدود 3 سال گذشته مراکز خدماتي ISP هر کدام يک واحد مستقل بودند و مديريت اداره کردن خدمات به کاربران را مستقلا انجام ميدادند اما زماني که مخابرات آنها را در فشار قرار داد تا يک سري سايت هاي مورد نظر خود را فيلتر کنند آنها سرباز زدند دليل آنها هم عدم امکانات و بالا بودن ميزان هزينه و تخصصي بودن اين عمل بود بناچار مخابرات خود عهده دار فيلتر کردن سايت ها و نيز مرکزي کردن ISP در ابعاد وسيع جغرافيايي شد بطوريکه هم اکنون در تمام ايران شايد حدود حداکثر 8 ISP مرکزي وجود دارد و ISP هاي محلي به آن متصل و اداره ميشوند.

حاصل کار چه شد ؟ اول اينکه قبلا شما شاهد بوديد بعضي سايت ها توسط يک ISP فيلتر بود و در ديگري سايت ديگر اما اکنون همگي فيلتر هستند ! ! البته عيب ديگر کار اينکه ميتوانستيد با طريقه هايي نرم افزاري متوجه شويد از چه شهرستان هايي به سايت شما سر زده شده اما اکنون اين امکان نيست .چرا که بخش مرکزي ايران به اصفهان کد داده ميشود و غيره .

بخش آموزشي سايت کبوتر     am.wee.ir

ممنون از اينکه مطالب مندرج در سايت را با ذکر ماخذ منتشر مينماييد !

 
 

بالاي صفحه

نظر دهي

 

www.easy-hit-counter.com

کليه حقوق اين سايت اعم از طراحي و مطالب متعلق به موسسه تبليغاتي اينترنتي کبوتر است  web.we.ir
 انتشار تير1388


www.butkaj.com